Schermafbeelding 2014-10-11 om 21.38.35

Een nieuw ochtendritueel? Tip 3 van 5.

Schermafbeelding 2014-10-11 om 21.34.55Hoe begin jij de ochtend? Hoe lees jij ‘s ochtends het laatste nieuws? Met twee kleine kinderen vind ik pas de rust om iets te lezen als zij de deur uit zijn. En dan heb ik vaak wel een ritueel waarin ik begin met bekijken van mijn Mail, Facebook, Twitter, LinkedIn en Feedly. Dit ochtendritueel maakt dat ik op dat moment echt even bezig ben met bekijken van nieuwe berichten, informatie en bewegingen in mijn netwerk.

Wat is voor jou een goed moment op de dag? Als je meer wilt doen met het gebruik van sociale media in je werk, wanneer zou jij er tijd aan kunnen besteden? Hier een leuke blog over het ochtendritueel van een paar bekende Nederlandse bloggers, ter inspiratie.

Tip 3: begin de dag met een RSS lezer

Het volgen van de afgelopen twee tips heeft je vermoedelijk een paar interessante blogs opgeleverd? Maar hoe kun je die nu makkelijk volgen? Je kunt proberen er regelmatig aan te denken en even te kijken of er een nieuw berichtje op staat. Maar dat vind ik niet echt ‘snel en slim online werken’. Heb je al eens van een RSS lezer gehoord? Mijn aanrader is Feedly. Neem een account op Feedly en experimenteer er eens mee. Wat je doet? Je voegt blogs die je wilt volgen, toe aan je RSS lezer. Dan hoef je niet meer regelmatig te denken… zal ik eens kijken? Maar je opent elke ochtend (of op een ander ritueel moment in je dag) je Feedly en daar zie je gelijk alle nieuw verschenen berichten van de blogs die jij interessant vindt.

p.s. Gebruik je Flipboard op je iPad? Daar kun je Feedly heel makkelijk aan toevoegen!

 

Reacties