yoga guru With_NL

Hoe vind je goede informatie? Tip 1 van 5

Als je eens terugkijkt op vandaag… dan heb je vast wel een paar keer online gezocht naar informatie. De ene keer zoek je waarschijnlijk serieuzer dan de andere keer. Hoe goed vind jij jezelf in zoeken? Lukt het je om snel de gewenste informatie te vinden? En van wat voor kwaliteit is de informatie die je vindt? Hoe bepaal je of het voldoende is? Of vind je vooral heel veel en weet je niet goed hoe je hier keuzes in moet maken? Uiteindelijk levert slim zoeken je tijdwinst op en laat je je zoekresultaten ook minder bepalen door de zoekmachine.

Dit soort vragen komen aan bod in de online cursus Snel en Slim Online aan de Slag, die op 3 november van start gaat. Herken je de vragen maar heb je nog iets nodig wat je over de streep trekt om mee te gaan doen aan de cursus? Volg ons hier. We geven hier in de komende periode elke dag 1 tip om te leren ‘snel en slim te zoeken’.

Tip 1: Bepaal je focus en stel een Google Alert in.

Online zoekenWaar ben je naar op zoek? Met welk onderwerp ben je de komende tijd veel bezig en vind je zo belangrijk dat je goed op de hoogte wilt blijven? Maak eens een mindmap of een lijstje kernwoorden die met je vraag te maken hebben. Zorg dat je de focus van je zoekactie helder hebt.

Stel vervolgens eens een Google Alert in. Probeer hierbij eens gebruik te maken van ‘zoekcommando’s’ of ‘zoekoperatoren’. Op deze website van Ewout Sanders vind je heel concrete aanwijzingen.

Succes!

Reacties