Schermafbeelding 2014-10-14 om 22.04.29

To remind yourself.. Tip 4 van 5

Als je meegedaan hebt met de afgelopen drie tips, dan ontvang je nu af en toe een berichtje in je mail van Google met verwijzingen naar het thema waar je nieuwsgierig naar bent (tip 1). Je hebt een gedachtenwolk boven je bed hangen (tip 2), en je hebt een RSS reader die voor jou het laatste nieuws bijhoudt (tip 3). Daar zou je de dag mee kunnen beginnen. Maar wellicht past het ‘online informatie vinden’ op een betere plek in je werkritme. Het is goed om er echt ruimte voor te maken, dat helpt om er aan te blijven denken. Maar je zult merken dat je het toch wel snel vergeet, zeker in het begin. De dag vliegt om!

Tip 3: remind yourself

Schermafbeelding 2014-10-14 om 21.56.58Misschien gebruik je al een online takenlijstje (RememberTheMilk of Wunderlist) en daar kan het dan prima in. Een ander heel leuke manier om er aandacht voor te houden is gebruik maken van een online dagboek. Daar zijn wel honderden apps voor. Ik heb er hier twee die geschikt zijn om jezelf ‘te reminden':

  • Journalized: een app waarin je een bericht op datum schrijft, waarna je berichten in een stijlvolle tijdslijn komen. Naast dat je op deze manier 40 dagen lang even kunt denken aan ‘snel en slim online denken’, kun je in deze app ook een reminder instellen. Dan krijg je op het door jou gewenste tijdstip een berichtje van deze app die je eraan herinnert dat je nog even moet…
  • Als tweede de app Grid Diary, waarin je elke dag een aantal vragen onder de neus krijgt die je kort en krachtig kunt beantwoorden. Het fijne is dat je de vragen zelf kunt bedenken! En ook hier kun je een reminder instellen.

Bedenk, kies en aan de slag!

Reacties